Birgittelyst Kro

Specielle menuer

Her på siden har vi unikke menuer til diverse højtider og events

Mortens aften 2017

Maden

Laksefarseret rødtunge

Med hollandaise og urter.

Sprød andesteg

Med Hjemmelavet rødkål, asier, æble med ribs, hvide og brunede kartofler.

Samt sky sauce.

Birgittes ris a la mande

Med amarena kirsebær sauce.

 299,-

Vin menu

Gewurzttraminer, Alsace Frankrig. 

Cote du Rhone la dame Domaine de la Mordoree Frankrig. 

Ramos Pinto porto 10 år.

240,-

Skal forud bestilles inden d. 06 november 2017

Hvorfor spiser vi andesteg på Mortens Aften?

Sagnet siger, at Morten (Martin) ikke ville være biskop og derfor søgte at gemme sig i gåsestien, men gæssene røbede hans skjulested, hvorfor han blev fundet og udnævnt til biskop den 11. november i 300-tallet. Biskop Martin påbød derfor alle at slagte og spise en gås på den dag som en slags straf over gæssene.

Om sagnet er sandt er tvivlsomt, men fakta er: Martin af Tours var en historisk person, der i 650 blev ophøjet til helgen og fik sin egen helgendag den 11. november.

I Tyskland og Frankrig blev den 11. november dagen for de store "martinsfester" til at fejre vinhøsten og spisning af god mad - som regel gåsesteg.

Traditionen kom til Danmark i 1600-tallet, hvor det blev skik at spise gåsesteg - senere andesteg - aftenen forinden den 10. november. Navnedagen for Sankt Martin, på dansk Morten Bisp.

 

Julen 2017

17-18 November   24-25 November

1-2 December  8-9 December

15-16 December

 

På bordet

Gløgg sild med mandel kompot.

Hvide sild med hjemmelavet karrysalat.

Det kolde i buffeten

Gravad laks med ræve sauce.

Æg og Rejer med mayonnaise, citron, dild og kaviar.

Hønsesalat med ananas.

Hjemmerøget laks med syltet løg.

Det varme i buffeten

Fiskefilet med remoulade og citron.

Ribbensteg med rødkål.

Frikadeller med asier.

Medister med hvidkål.

Kålpølser med grønkål og sennep.

Andebryst med Brunede kartofler.

Leverpostej med champignon og bacon.

Desserten i buffeten

Ris a la mande med amarena kirsebær sauce.

Oste fad med kiks og druer.

Pris pr. kuvert 299,-

Buffeten arrangeres ved forud bestilling og Min. 10 Personer.